20 Nisan 2014 Pazar

Ağırlık

Belli bir yaşa geldikten sonra bazı insanların size taşıması zor bir yük olduklarını açık ve net görebiliyorsunuz. Fark ediyorsunuz ki size yükledikleri ağır ilişki bavulunun altında eziliyor ve nefes alamıyorsunuz.
Kan emicidir bunlar. Senden, vaktinden alarak, enerjini emerek beslenirler. Egoları daima en üst seviyededir. Seni anlayabilmek için asla çaba göstermezler. Tek doğru onlarınkidir. Kıskançtırlar. Yakınındaki birileri onlardan daha iyi durumdaysa, bin bir bahaneyle onları kötüleyip bunu hak etmediklerini savunurlar, ve bunu bir türlü kaldıramazlar. Herkeste ve her şeyde kusur bulurlar. En üstün varlık biziz, en iyisini biz biliriz, en doğrusunu biz yaparız ayarında yaşarlar. Tek amaçları vardır o da kendilerini daha iyi hissetmektir. Çıkarları ve keyifleri her şeyden önce gelir. Varsa yoksa  kendi benliklerinin rahatı ve keyfi.
Bu insanlar vazgeçilmez olmak isterler, onlar için birinci öncelik her zaman kendileridir. Nefs terbiyesinden uzak, bedensel ve dışsal görünüme hayranlık duyarlar. Maddiyat hayatlarında önemli bir yer kaplar. Para odaklıdırlar.  Bol yemek yiyip, bol içerler , çok da uyurlar. Nasıl da maymun iştahlıdırlar anlatamam: afiyetle etrafındaki tüm nimetleri birkaç dakika içinde silip süpürebilirler, bunu yaparken de bir yandan senin benliğini de kemirirler. Hoşlanmadıkları her şeyden hemen karşı saldırıya geçerler ve senin zayıf noktana ateş ederler, incitirler gözünü kırpmadan seni. Nefsini besleyerek büyürler ve yaşlanırlar. Etrafında bunu farkedenler onlardan kaçarlar, surat asarlar görüşmek istemezler  ama bunlar bunu bir türlü anlamazlar, kendilerine odaklanıp kendilerinde kusur bulmak akıllarının ucundan bile geçmez. Onlar mükemmeldir. Onlar en iyisini hak ederler. Bu insanlar yalancıdırlar: kendilerine dahi yalan söylerler, hiç de çekinmezler bunu yapmaktan herkesi ve herşeyi kandırırlar.
Hepimizin hayatında kim bilir ne ağır yükler var taşıdığımız, taşıdığı yükten nasıl da habersiz olabiliyor insan.Bu yüklere bir de bu şahsiyetsizler eklenince hafiflemek isteği herşeyden ağır basar. Çünkü bir gün uyanırsınız. Buna katlanamaz olursunuz. Sözleriniz ve davranışlarınız artık onlara  dayanamadığınızı açık ve net olarak gösterir. Onlar bunu bir türlü anlayamazlar. Anlamak da zaten işlerine gelmez. Kendini sorgulamayan, kalbinin içine odaklanamayan, olan olaylarda suçlu olarak daima karşı tarafı damgalarlar, işte bu insanlara hayatımda artık yer yok.Onlar tam bir kayıp vaka. Öylelerin sayesinde kendimi ve kim olduğumu daha iyi anlıyorum. Anlıyorum ki "zaman" ve "ben" değerli, bunları kime armağan ettiğim daha da önemli. Hiçkimse kusursuz değil, ama seni sürekli kusurlu görenlerle bir arada olmak da kesinlikle anlamsız.Artık biliyorum ki sevgi bir şeye ya da birine bağlı değildir, öylece içinden akar dışarı.
Hayat denilen bu uzun yolculukta zaman zaman bavulu hafifletebilmek önemli.
Hedef kendini bir yere taşımaksa bavul ve içindekiler seni mutlu edebilmeli,işte hepsi bu :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder