27 Aralık 2012 Perşembe

Bu yılbaşı gecesi...


Ne çabuk geçti o karli günler, hemen ardından güneş açtı ve günlük güneşlik bir hava neşe saçıyor dışarıda. Bunu da sebep bilen herkes yılbaşının da iyice yakınlaşmasıyla caddelerde kuru bir kalabalık yapıyor. Böyle zamanlada heryer tıklım tıklım, sürekli birilerine ha çarptım, ha çarpacağım edasıyla yürüyemez oluyorsunuz caddelerde ve bir türlü tadını çıkartamıyorsunuz kış güneşinin. İnsan seli akın akın üstünüze geliyor, tüm şehri kaplıyor, daraltıyor içinizi.



Ne garip, ilerleyen yaşla birlike heyecanlarım başka bir hal alıyor. Daha durgun ve daha mütevazi oluyor dileklerim. Aslında daimi olması gerekeni diliyorsun: daha çok huzur, daha az stres.

Yılbaşı akşamlarında, dışarıdaki bu tuhaf gereksiz kalabalığı garipsiyorsun, gençlerin tıklım tıklım caddelerde, sokaklarda, eğlence mekanlarında yalnızlıklarını unutmaya çalışmaları, hiç tanımadıkları kişilerle birlike ortak bir yapay mutluluğu paylaşmayi seçmelerine şaşırıyorsunuz. Uzak bir mazi gibi geliyor daha birkaçyıl önceki hallerim. Biliyorsun : sevgi aslında yanı başında, sevgi ailende, sevgi sana emek veren ve seni büyütenlerin yanına, sevgi yuvanda, evinde. Olduğun gibi kabul edildiğin, değişmek zorunda olmadığın, bir maske takıp yeni yüzünü kabul ettirmek durumunda kalmadığın tek yer kendi sıcak ve sevgi dolu evin.

Dışarıda, o soğukta, bunca tanımadığın insanla birlikte, yapay keyif vericilerin etkisiyle çok eğleniyorum imajınız nasıl da sahte, nasıl da samimiyetsiz ve nasıl da gelip geçici geliyor şimdi.
Sizi bilmem ama ben uzun zamandır yaptığım gibi yeni yıla evimde, sevdiğim ailemle birlikte giceceğim, onlara birkez daha sımsıkı sarılıp, onları ne kadar sevdiğimi söyleyeceğim.Yeni yılda sağlık ve mutluluk dileyeceğim herkes için. Huzurlu ve sakin geceme sevdiğim melodilerin fonunda, lezzetli ve özenli bir yemeğin eşliğinde herkese hediyelerimi vereceğim. İsteyerek ya da istemeyerek sebep olduğum kalp kırıklıklarının sadece gireceğim bu yeni yılda değil bundan böyle hiç olmaması için daima çabalayacağıma kendime söz vereceğim.
  

Sevdiklerimizle, canımızın içi ailelerimizle birlikte daha nice güzel yılbaşı akşamları geçrimek dileği ile...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder