8 Mart 2013 Cuma

Dünya Kadınlar Günününz Kutlu Olsun!

Bugün sekiz mart, dünya kadınlar günü. Dünya bugün kadınların sosyal, ekonomik ve politik yaşamın içinde aktif rol almalarını kutluyor.  Kadının ikinci sınıf varlık olmamasını, toplumsal kalkınmanın temel taşlarından biri olmasını, çalışıp, para kazanması, çocuk eğitmesi, anne, eş , kız kardeş, nine, olmasının dışında çevresini, her gün kendine kattığı bilgiyle aydınlatmasını  her geçen günle evini, işini, ailesini, çevresini, ülkesini ve nihayetinde dünyayı sevgi, şevkat ve emekle taçlandırmasını kutluyoruz bugün. 

Tam da bugün türk kadını olarak kadına ve onun gücüne ve aklına inanan Atatürk’e ne kadar teşekkür etsek azdır. Ey türk kadını, farkındamısın bilmiyorum ama bunun için savaşmana ya da kan dökmene bile gerek kalmadan sana seçme ve seçilme hakkı veren Atatürk’tür. Seni toplumda saygıdeğer bir yerde gören de odur. Senin yolunu açan, sana yarınki nesli, geleceği emanet eden ve ülkenin güçenmesinde sana destek ve güveni de veren Atatürk'tür.
Onun sözlerinin ışığnda güneş olmaya çalışmalısın, öyle ki eriştiğin her noktayı adınlatmalısın. Sahip olduğun demokrasiye ,eşitliğe, özgürlüğe sahip çık. 
Atatürk'ün sözleri sana kim olman gerektiğini asla unutturmasın.
 
"Bu karar, Türk kadınına sosyal ve siyasi hayatta bütün milletlerin üstünde yer vermiştir. Çarşaf içinde, peçe altında ve kafes arkasındaki Türk kadınını artık tarihlerde aramak lazım gelecektir. Türk kadını, evdeki medeni mevkiini selahiyetle işgal etmiş, iş hayatının her safhasında muvaffakiyetler göstermiştir. Siyasi hayatla, Belediye seçimleriyle tecrübe kazanan Türk kadını bu sefer de milletvekili seçme ve seçilme suretiyle haklarının en büyüğünü elde etmiş bulunuyor. Medeni memleketlerin birçoğunda, kadından esirgenen bu hak, bugün Türk kadınının elindedir ve onu selahiyet ve lihakatle kullancaktır."

"İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşur. Kabil midir bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki bir cismin yarısı toprağa bağlı kaldıkça, öteki yarısı göklere yükselebilsin?" 

"Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip, donanmaktır. Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacak, aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder